Blog Başlık

  • Haziran 04, 2020 TurkuazKöy

    TurkuazKöy’ün temellerinde özen ve sevgi yatar. Yetiştirdiğimiz ürünlerde, konaklama tesisimizde ve restoranımızda servis ettiğimiz yemeklerde bunu görebilirsiniz.

    turkuazköy kahvaltı, turkuazköy restoran, turkuazköy tripadvisor
  • Haziran 04, 2020 Finike

    Pax Romana yani Roma Barışı sürecini başlatan ve Roma'yı bir imparatorluğa dönüştüren Augustus, Likya Birliği'ne bağımsızlığını vermiş ve aynı oranda Likyalılardan adına sikke bastıracak kadar saygı kazanmıştır. Augustus'un veliahtı olarak gösterilen evlatlık oğlu Gaius Caesar ise Ermenistan'da yaralanıp geri dönüş yolunda Limyra'da ölmüştür. 

    finike tarihi
  • Haziran 04, 2020 Tarifler

    Vitamin deposu bir salatanın aynı zamanda lezzet deposu olduğunu kanıtlayan bir tarifimiz var: Avokadolu greyfurt salatası. 
    Greyfurtun antioksidan gücü ile avokadonun omega etkisi bir araya geliyor ve lezzetli bir sosla tadına doyulmaz bir salata ortaya çıkıyor. TurkuazKöy’ün Akdeniz esintisiyle yetişmiş greyfurt ve avokadolarıyla bu salatayı kolayca yapabilirsiniz. İlk denemeden itibaren damağınızdan, kalbinize inen bir dokunuş yapacak olan bu salatadan vazgeçemeyeceksiniz.
     

    avokadolu greyfurt salatası, avokadolu salata tarifi, greyfurtlu salata tarifi
  • Haziran 04, 2020 Finike

    Finike, Akdeniz’in en özel bölgelerinden biri. Pek çok tatil bölgesine göre daha geç keşfedildi fakat bu da onu daha özel kılıyor. Doğası, tarihi, havası, suyu bambaşka!

    Bu sene tatil rotanıza Finike’yi eklemek için pek çok sebep var. İşte, Finike’de yapılacak en iyi 10 şey:

    finikede neler yapılır, finike yaz tatili, finikeye ne zaman gidilir
  • Haziran 04, 2020 Finike

    Finike ve Limyra şehirleri, doğal zenginliği ve korunaklı bir liman olması sayesinde egemen olan hangi imparatorluk olursa olsun her zaman göz bebeği olmuştur. Finike’nin tarih sayfalarına kazınan en önemli olayı ise M.S 655 yılında yapılan ve günümüzde Gökliman koyunu kan gölüne çeviren İslam ve Bizans ordularının çarpıştığı Zatü-s Savari (Gemi Direkleri) savaşıdır.

    finike savaşı, finike tarihi, zatus savari savaşı
  • Haziran 04, 2020 Sağlık

    Sarı rengi, ferah kokusu, kendine has lezzeti ile limon, hepimizin göz bebeği. Öyle güzel bir meyve ki, bazen sadece ağaçta duruşu bile mutlu etmeye yetiyor.  Günün neredeyse her öğününde kullandığımız limonun faydalarını biliyor musunuz? İlk akla gelen C vitamini kaynağı olması dışındaki özelliklerinden bahsediyoruz. Eğer bilmiyorsanız, bu yazı tam size göre!

    limonun faydaları, limonun yararları, limon neye faydalı
  • Haziran 04, 2020 Tarifler

    C vitamini deposu Finike portakalları her derde deva. Kışın en güzel yanlarından biri, mis kokusunu içimize çekerek soyduğumuz portakalları yemek diye düşünüyoruz. 
    Portakalın tek başına güzel olması yetmezmiş gibi, buluştuğu tatları güzelleştirmeye de üstüne yok! Bu yüzden şimdi vereceğimiz portakallı kış kekini çok seveceğinizi düşünüyoruz...

    portakallı kek, portakallı kış keki tarifi, portakallı kek tarifi
  • Haziran 04, 2020 TurkuazKöy

    TurkuazKöy, Antalya’nın portakal cenneti Finike’de kurulmuş olan genç bir oluşum. Oluşum diyoruz çünkü burayı tek bir kelimeyle nitelendirmek mümkün değil. Turizm, gastronomi, yerel üretim, alışveriş, doğa ve tarihi tek bir çatı altında toplayan bir yuva olarak tanımlanabilir.

    Turkuazköy, finike turkuazköy
  • Haziran 04, 2020 TurkuazKöy

    Coğrafi İşaretli yöresel ürünlerin Atatürk'ü, çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'na katılımları ve yaptığı anlamlı konuşma için çok teşekkür ederiz. Hasta olmasına rağmen bizleri kırmayarak açılışımıza geldi. Finikeliler adına hocamıza teşekkür ediyoruz

    Turkuazköy, finike turkuazköy
  • Haziran 04, 2020 Finike Portakalı

    Gerçekten Finike Portakalı yediniz mi?

    Eğer cevabınız evet ise bile doğru ürüne ulaşma şansınız %10. Neden mi? 

    finike portakalı, portakal
  • Haziran 04, 2020 Finike Portakalı

    Portakal meyvesine Hindistan’da “naranga” ve Arabistan’da “naranc” denilmiştir ve bu isim Portekizlerin Çin’den dönüşleri ile beraber “portugal” ismini alarak dilimize her iki şekilde de "portakal" ve "narenciye" olarak yansımıştır.

    portakalın tarihi, Finike Portakalı, haksız rekabet
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR