Tarım Turizmi Nedir?

Tarım Turizmi Nedir?

Şehirlerin kalabalıklaşması, hava kirliliği, doğal alanların tahribatı; insanların doğal hayata olan özlemlerini arttırdı. Bu da tatil için lüks otellere kapanmak yerine, doğa içinde konumlanmış tesislere gitmeyi tercih etmelerini sağladı. Bu tarz tesislerde hem tatil yapabiliyor hem de doğa ile iç içe oluyorlar. Nasıl mı? Belki zeytin hasadına katılıyorlar, belki sebze, meyve topluyorlar, belki çiçekleri suluyorlar, bir yandan deniz ve güneşin tadını çıkarıyorlar. Doğa yürüyüşleri ile tatillerini daha da renklendiriyorlar. Kaldıkları tesiste yedikleri her yemek doğal ürünlerle yapılıyor. Tatilden kilo alarak dönmek yerine sağlığın lezzetine varıyorlar.

İşte, tüm bu aktiviteleri bir arada sunan tesisler, tarım turizminin temsilciliğini yapıyorlar. Ekip, biçiyorlar, mahsullerini toplayıp, enfes yemeklere dönüştürüyorlar. Günlük işlerini, onlar için rutin olan işleri; misafirleriyle ortaklaşa yapıp, farklı deneyimler kazanmalarına vesile oluyorlar. Sağlıklı beslenme farkındalıklarını yaratmaya katkı sağlıyorlar. Böylece insanlar gerçek anlamda dinlenerek, hayat karmaşasına mola vererek tatil yapmış oluyor.

TurkuazKöy, tarım turizmi mottosunu benimseyen bir tesis. Köyümüzde yetişen mis kokulu turunçgiller arasında dolaşabilir, meyve toplayabilir, çiçek sulayabilir, doğal ve lezzetli yemekler yiyerek bedeninizi doyururken ruhunuzu da besleyebilirsiniz. Antik kent gezileri, nehir gezileri, doğa yürüyüşleri, Akdeniz güneşi ve denizi ile keyif yapmak da cabası.

Mental ve fiziksel olarak dinlenmeyi, arınmayı, yenilenmeyi isteyen herkesi köyümüzde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Sizlerle birlikte biz de arınıyor ve yenileniyoruz.

Etiketler: tarım turizmi nedir, tarım turizmi
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR