Limonun Faydaları

Limonun Faydaları

Limonu; salatalarda, tatlılarda, zeytinyağlılarda, mezelerde ve çaylarda bolca kullanmaya alışkınız. Fakat besin olarak tüketmenin yanı sıra; saç, cilt ve tırnak bakımı için maske yapımında da kullanabiliriz.

Mesela limon; yağlı saç ve ciltler için arındırıcı etkiye sahiptir. Haftada bir kez limonla yapacağınız bakım sayesinde saç ve cildinizi fazla yağlardan arınabilirsiniz.

Tırnaklarınız kırılıyor ve sararıyorsa, limonla ovarak ya da limon suyunda bekleterek güçlendirip, beyazlatabilirsiniz.

Kimyasal deterjanlar yerine, doğal deterjan kullanmayı istiyorsanız; limon suyu ve limon uçucu yağından faydalanabilirsiniz. Bunlardan birini, karbonat ve beyaz sirke ile karıştırarak, ahşap dışında tüm yüzeylerin temizliğinde kullanabilirsiniz. Çünkü limonun asit oranın yüksek olmasından dolayı, mikrop kırıcı ve yağ çıkarıcı özelliği vardır.

Limon yağı demişken; bu yağ, sivilce ve siyah nokta problemi olan ciltlerin temizliğinde de kullanılabilir. Ayrıca, eklem ve kas zedelenmelerine limon yağı ile müdahale edildiği takdirde, ağrılarda azalma görülür.

Güne limonlu su ile başlandığında yağ yakımı hızlanır. Ayrıca, mesane ve böbrek temizliğine katkı sağlar ve böbreklerde taş oluşumunu engeller.

Astım alerjisi gibi çeşitli alerjik reaksiyonların hafiflemesini sağlar.

Tansiyon değerleri yükseldiğinde limonlu su içmek, tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.

Birlikte kullanıldığı tüm gıda ürünlerinden alınacak vitaminin emilimini arttırır.

Kan pıhtılaşması ve demir eksikliği gibi problemler için doğal bir ilaçtır.

Yazın sıcaklardan çok bunaldığınızda ya da tatlı yedikten sonra ağırlık hissi yaşadığınızda limon dilimi ve nane yapraklarıyla hazırladığınız suyu içerseniz, ferahladığınızı hissedersiniz.

Limon kabuklarını köz üstüne atarak doğal tütsü etkisi yaratabilirsiniz.

Yara, kesik gibi olaylara anında müdahale etmek gerektiğinde limon sürerseniz, mikrobunu öldürmüş olursunuz.

Gördüğünüz gibi bu minik sarı, her derde deva! Kabuğundan, posasından, suyundan ve yağından bol bol faydalanmaya bakın; şifa olsun her birinize…

Etiketler: limonun faydaları, limonun yararları, limon neye faydalı
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR