Finike’de En İyi Yapılacak 10 Şey

Finike’de En İyi Yapılacak 10 Şey
  1. Tarihi geziler

Finike, Likya’dan Bizans’a kadar pek çok medeniyet ev sahipliği yapmış bir bölge. Her birinden bize miras kalan antik kentler ve kalıntılar bulunuyor. Lmyra Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti, Elmalı Müzesi, Gagai Antik Kenti, Andrea Doria Koyu ve Rhodiapolis Antik Kenti tarih meraklılarını ziyarete bekleyen yerler.

  1. Deniz ve Güneş

Finike Koyu ya da Mağaralı koy olarak bilinen muhteşem koy başta olmak üzere, tesisi olan ya da olmaya pek çok noktada yüzerek Finike’nin mavi suların tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca dalış severler için de harika bir yer olduğunu belirtmek gerek.

  1. Doğa

Bir tür su altı mağarası olan İncirli olarak da bilinen Suluin Mağarası, güzelliği ve gizemleriyle adından söz ettiriyor. Finike’ye 1 kilometre uzaklıkta bulunan bu mağaraya profesyonel dalgıçlar dışında kimsenin dalmasına izin verilmiyor.

Su sporlarını ve doğayı sevenlerin bir diğer uğrak noktası, Gökbük Kanyonu. Her geçen sene daha fazla ziyaretçi ağırlayan kanyonu, mutlaka gezi listenize eklemelisiniz.

  1. Kamp

Kamp tatilcileri için ideal bir rotaya sahip olan Finike’de pek çok yerde çadır kurabilirsiniz.

  1. Portakal Bahçeleri

Finike deyince, ilk akla gelen şeylerden biri portakal. Merkezden içerilere doğru gittiğinizde karşınıza birçok portakal bahçesi çıkacak ve bunlardan biri de TurkuazKöy’de. Keyifle gezebileceğiniz bahçemiz her zaman sizlere açık. Hele ki mevsiminde denk gelirseniz, portakal çiçeklerinin kokularıyla başınızın dönmesi de mümkün.

  1. Likya Yolu

Dünyanın en güzel manzaralı ve en keyifli yürüyüş parkurlarından biri olan Likya Yolu, Finike’den de geçiyor. Demre – Finike ya da Finike – Kumluca arasındaki rotalardan birini seçip, bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.

  1. Nehirler

Finike’den geçen ve TurkuazKöy’ünde yanı başında bulunan Gökçay Nehri’ni unutmamak gerek. Kanoyla nehri gezebilir ya da bizim özel havuzumuzdan nehre girip yüzebilirsiniz.

  1. Spor

Finike’de su sporları ağırlıklı olmak üzere pek çok aktivite yapma şansı bulunuyor. Hiçbir şey yapmak istemeseniz dahi, limanda yürümekten kendinizi alamayacaksınız. Daha fazlasını arayanlar için ise; nehirde kanoyla gezmek, doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezileri gibi aktiviteler bekliyor.

  1. Gün Batımları

Bu zamana kadar gördüğünüz gün batımlarını unutun. Çünkü Finike’de Akdeniz güneşini batırmanın tadı bambaşka olacak. TurkuazKöy’de ılık esen rüzgar eşliğinde, enfes bir manzaraya bakarak güneşi uğurlayabilirsiniz.

  1. Yakın Yerler

Finike, Antalya’ya bağlı olan ilçelerden biri ve etrafında en az kendi kadar güzel olan pek çok yer var. Uzun bir tatil planladıysanız; Demre, Kaş, Olimpos gibi bölgeleri de kısa süreli yolculuklar sonucunda keşfedebilirsiniz.

Etiketler: finikede neler yapılır, finike yaz tatili, finikeye ne zaman gidilir
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR