Doğa'nın Mucizesi: Beyaz Limon

Doğa'nın Mucizesi: Beyaz Limon

Antalya ve çevresinde herhangi bir semt pazarına gittiyseniz, beyaz limonu mutlaka görmüşsünüzdür. “Her derde deva” sloganıyla satılan bu limonlar, bir önceki yıl ile bulunduğu yılın meyvesini buluşturan bir ağaçta yetişir. Kokusu, özlenen ve beklenen limon gibidir. Kabuğunu hafifçe kazıyıp, kokusuna baktığınızda sanki parfüm kokluyormuş gibi hissedersiniz. Ve “işte, gerçek limon bu!” dersiniz.

Beyaz limonun kabuğu çok incedir ve limonların beyaz zarında bulunan o acımtırak tat, bu limonda yoktur. Bu yüzden kabuğu ile birlikte küp küp doğrayarak salata ve zeytinyağlı yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Kabuğunu dikkatlice rendeleyip, suyunu da işin içine dahil ederek harika limonatalar ya da farklı soğuk içecekler hazırlayabilirsiniz. Bitki çaylarının içine direkt atabilir ya da çayla birlikte ısırarak yiyebilirsiniz ki, böyle vitaminini direkt alabilirsiniz.

Kabuklarını rendeleyip, zeytinyağının içine koyup, 35-40 gün karanlık bir yerde bekleterek limon yağı elde edebilirsiniz. Bu limon yağını kozmetik, temizlik ve mutfak alanlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Küp küp doğrayıp, buzluğa atarak saklayabilir, suyunu sıkıp buzlukta dondurabilir ve kabuğunu da rendeleyerek ayrı saklayabilirsiniz.

Limonun tamamını kullanarak harika lezzette ev yapımı dondurmalar, pastalar, kekler, muhallebiler yapabilirsiniz.

Enfes kokulu, kıymeti paha biçilemez beyaz limonları, bahçemizde bulabilirsiniz.

Etiketler: beyaz limon, beyaz limonun faydaları
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR