C Vitaminin Faydaları Nelerdir?

C Vitaminin Faydaları Nelerdir?

Faydaları:

  • C vitamini vücudun kolajen dokularının yapımında görevlidir. Yaraların iyileşmesi, kasların kuvvetli olması, diş ve diş etinin sağlıklı olması kolajen dokunun güçlülüğü ile bağlantılıdır.
  • Kötü kolestrolün düşmesine yardımcı olur.
  • Damar hastalıklarına bağlı olarak gelişen kronik yorgunlukların oluşmasını engeller, var olanı iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Vücuttaki demir emilimini hızlandırır ve kolaylaştırır.
  • Güçlü bir antioksidan olduğundan dolayı hücreleri, serbest radikallerin saldırılarına karşı korur. Yani; yoğun güneş ışığı, sigara, çevre ve hava kirliliği gibi etmenlerin vücudumuza vereceği zararların etkilerini azaltır ve korur.
  • Vücut direncini yükseltir. C vitamini yeterli miktarda alındığında bağışıklık kuvvetlenir ve hastalanma ihtimali düşer, hastalanma durumunda da kolay atlatılabilir.
  • Cilt, saç ve tırnakların parlak ve güçlü olmasını sağlar.

Bulunduğu gıdalar:

C vitamini deposu olan sebze ve meyvelerin sayısı oldukça yüksek denilebilir. Portakallimon, mandalina, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, kuşburnu, çilek, domates, kivi, kavun, karnabahar, kırmızı ve yeşil biber, brokoli gibi sebze ve meyvelerin her birinde bol bol C vitamini bulunur. Bunları düzenli tüketerek vücudunuzun vitamin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Takviye vitamin kapsülleri almanız da mümkün fakat uzmanlar her zaman öncelikle besinler yoluyla doğrudan vitamin almamızı öneriyorlar.

Tüketim miktarı:

Sağlıklı olan bireylerin ortalama olarak günlük C vitamini ihtiyacı 60 – 75 mg arasındadır. Yukarıda saydığımız sebze ve meyveleri bol bol tüketerek, vücudunuz için gerekli olan C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Turkuazköy’ümüzün C vitamini deposu meyveleri ile vücudunuzu güçlendirebilirsiniz.

Etiketler: c vitamini, c vitaminin faydaları nelerdir
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR