Avokadonun 7 Şaşırtıcı Faydası

Avokadonun 7 Şaşırtıcı Faydası

Avokadonun hayatımızda bu kadar yer almasının sebebi olan faydalarından kısaca bahsedelim:

  1. Enerji değeri yüksektir. Sağlıklı bir yağı vardır ve pek çok meyveye nazaran yüksek protein içerir. Özellikle vejetaryen ve vegan beslenenler için iyi bir besin alternatifidir.
  2. Avokadoyu yemek ve yağını cilt üzerinden kullanmak, yaşlanma belirtilerinin azalmasını sağlar. Daha genç ve dinç bir cilt için avokadoyu yiyin ve yağını ya da kendisini kullanarak maskeler yapın.
  3. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Bağışıklığın kuvvetlenmesine de yardımcı olur. İçeriğinde bulunan doymamış yağ asitleri, direncinizi arttırır.
  4. İçeriğinde; A, C, E vitaminleri, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, kalsiyum ve çinko mineralleri bulunmaktadır. Vücudunuzun gerekli olan vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamakta rol oynar.
  5. Doymamış yağ oranı ile kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmeye yardımcı olur. Ayrıca ülser gibi mide rahatsızlığı, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında da tedavi edici etkiye sahiptir.
  6. Potasyum miktarının yüksek olması beyinde serotoninin salgılanmasını tetikler ve avokado ruhsal olarak da sizi iyi hissettirir.
  7. Zehirli toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini düzenlemede etkilidir.

Şaşırtıcı faydaları ve her tada uyumlanabilen aroması ile avokadoya sofralarınızda daha fazla yer açın. Bunun için TurkuazKöy’ün avokadoları emriniz amade!

Etiketler: avokado, avokadonun yararları, avokadonun faydaları,
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR