Finike Portakalı
Henüz mevsimi bitmemişken, özellikle mevsim geçişlerinde yaşanabilecek hastalıklara karşı C vitamininden destek almalıyız. Lezzeti ile diğer portakal türlerinin önüne geçen Finike portakalı, aynı zamanda zengin bir C vitamini kaynağı. Taze şekilde suyunu sıkıp içebilir, meyvesi ve kabuğunu salatalarda, yemeklerde kullanabilir ya da direkt meyvesini yiyebilirsiniz. Günün her saatinde tüketebileceğiniz bir meyvedir.
Limon
Sofralarımızın vazgeçilmezi olan limon, kendi başına C vitamini kaynağı olmasını yanı sıra; salatalarda kullanıldığında, salatanın da besin değerini arttırıyor. Sabah kahvaltılarında limon sıktığınız yeşillikleri tüketebilir, öğle ve akşam yemeklerinde bolca salata yiyebilirsiniz. Ayrıca, 1-2 damla limon damlattığınız ılık suyla güne başlamak da vücudunuzun temizlenmesine yardımcı olacaktır. Limonun suyunu sıktıktan sonra çöpe atmak yerine posasını da yiyebilirsiniz. Tabi, kabuklarını da rendeleyerek değerlendirmeyi ihmal etmeyin.
Greyfurt
Turunçgiller arasında en az tüketileni greyfurt. Fakat kendisine haksızlık ediliyor çünkü gerçek bir antioksidan kaynağı. Vücudunuzun direncini arttırmak için bol bol tüketmenizde fayda var. Eğer direkt meyve olarak yiyemiyorsanız; suyunu sıkın ve portakal suyuyla birleştirerek tüketin. Farklı aromasından ve şifasından faydalanmak için salatalarda suyunu ve meyvesini kullanın. Sevdiğiniz yöntemi bularak greyfurt tüketiminizi arttırmaya çalışın.
Zeytinyağı
Zeytinyağı; saç derisinden, tırnak ucuna kadar, vücudumuzun her noktası için şifa kaynağı. Sindirimi kolaylaştırır, vitaminlerin vücutta kolay emilmesini sağlar. Bol bol zeytinyağlı yemekler tüketin, salatalarda bolca zeytinyağı kullanın. Sabahları 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içtiğiniz takdirde hem midenize fayda sağlar hem de bağışıklığınızı kuvvetlendirir.
Yeşillikler
Mevsimine göre yeşil olan her şeyi tüketin. Roka, tere, maydanoz, dereotu, taze soğan, kuzu kulağı, turp otu, ısırgan otu gibi tüm yeşil otlar; çinko, C vitamini ve kalsiyum açısından zengindir. Bu otları sabah kahvaltıda da tüketebilirsiniz; öğle ve akşam yemeklerinde de… Sadece limon sıkıp tüketebileceğiniz gibi; havuç, turp ve soğan gibi sebzelerle karıştırıp, bol zeytinyağlı ve limonlu salatalar da hazırlayabilirsiniz.
Turp
Turpun pek çok çeşidi var; beyaz, kırmızı, mor, siyah. Her biri de ayrı besin değerine sahip ve vücudumuza yadsınamaz bir faydası var. Ağrı kesici, öksürük giderici etkilerinin yanı sıra; A, B, C, K vitamini ve antioksidan kaynağı. Turpları dilimleyin ve üzerine limon sıkıp, günün her öğününde tüketin. Salataların içinde kullanın. Eğer boğaz ağrısı problemi yaşıyorsanız; siyah turpun kafasını kesip, içini oyun ve bal koyun. Kafasını tekrar kapatın ve 1 gece demlenmesi için bekleyin. Sabah içindeki balı direkt için. Bu uygulama sayesinde boğazınızdaki sorunlardan doğal yöntemle kurtulmuş olacaksınız.
Sarımsak
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağı her yemekte kullanmaya çalışın. Kokusundan çekiniyorsanız, pişirerek tüketin. Tüm yemek, salata, meze ve soslarda sarımsağı kullanabilirsiniz. Sarımsak dişlerini zeytinyağı dolu bir kavanozda saklayıp, sadece yağını da kullanabilirsiniz. Ayrıca, halsizlik hissettiğiniz dönemlerde 1 diş sarımsağı çiğnemeden suyla yutmak, halsizliğinizi gidererek bağışıklığınızı kuvvetlendirecektir.
Tüm bu meyve ve sebzelere sofralarınızda yer verin. Vücudumuzdaki tüm hastalıkları gidermenin yolu önce doğadan geçiyor. İyi ve temiz beslenmek, sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazıdır. Buna dikkat ederek yaşayacağınız sağlıklı günleriniz olsun!